Skip to main content

Vi är auktoriserade av både Sveriges Takentreprenörer och våra leverantörer.

Med mer än 30 års erfarenhet är vi äkta tätskiktsproffs
Lång livslängd & låg vikt

Papp
tak

Papptak har genomgått betydande förbättringar under de senaste åren, vilket resulterat i en mångfald av alternativ för ytpapp. Dessa moderna typer av ytpapp finns nu i olika strukturer och färger, vilket erbjuder både lång livslängd och låg vikt. Den här utvecklingen gör att papptak är ett allt mer attraktivt val för många typer av byggnader.
Hållbara papptak

lång livslängd & låg vikt

Papptak


Papptak har genomgått betydande förbättringar under de senaste åren, vilket resulterat i en mångfald av ytpappalternativ. Dessa moderna ytpapper finns nu i olika strukturer och färger, vilket erbjuder både lång livslängd och låg vikt. Den här utvecklingen gör att papptak är ett allt mer attraktivt val för många typer av byggnader.

Papptak är en hållbar och lättviktig taklösning

Modernt papptak har utvecklats för att ge överlägsen hållbarhet och mångsidighet. Genom att lägga ett lager av underlagspapp följt av ytpapp säkerställs optimalt skydd och livslängd. Det finns ett brett utbud av ytpapp med olika strukturer och färger anpassade för olika byggnadstyper och taklutningar. Denna typ av takmaterial är idealisk för byggnader som kräver en balans mellan estetik och funktion.

Användning och underhåll av papptak

Papptak är särskilt effektiva för byggnader med platta eller låglutande tak. De appliceras genom svetsning vilket skapar en robust och vattentät yta. Regelbundet underhåll. som att hålla taket rent från löv och grenar, är viktigt för att förlänga dess livslängd.

Fördelarna med papptak

Papptak är kostnadseffektiva och enkla att installera, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för många fastighetsägare. De är utformade för att hålla länge, vilket ger en hållbar taklösning. Låg vikt är en annan fördel, vilket innebär mindre belastning på byggnadens struktur.

Estetik och funktion

Papptak kan vara mindre estetiskt tilltalande jämfört med andra takmaterial men de erbjuder en funktionell och kostnadseffektiv lösning för många typer av byggnader. Att anlita en erfaren takläggare garanterar att installationen utförs korrekt, vilket bidrar till takets långsiktiga prestanda.

Fördelar:
  • Lång livslängd: Papptak är utformade för att hålla länge, vilket ger en hållbar taklösning

  • Låg vikt: Denna egenskap minskar belastningen på byggnadens konstruktion.

  • Certifieringar: Godkända av Sitac, Byggvarubedömningen och Basta, vilket bekräftar deras kvalitet och säkerhet.

  • Brandklassning: Uppfyller BRoof T2-standard för brandteknisk säkerhet.

  • Materialkvalitet: Består av ett bitumentätskikt med en stomme av kompositpolyester, vilket ger robusthet och hållbarhet.


Lätt vikt

Ett tak som ger låg påfrestning på byggnadens konstruktion

Att välja ett papptak erbjuder fördelen av dess lätta vikt, vilket innebär minimal påfrestning på byggnadens struktur. Denna egenskap gör papptak till ett idealiskt val för många hus, då det minskar risken för överbelastning på konstruktionen.


Listtäckning

Förvandla ditt papptak med hjälp av listtäckning.

Listtäckning ger ditt papptak ett metalliknande utseende med flera fördelar, inklusive reducerade kostnader, snabbare montering, lägre vikt och mindre underhåll.

FÖRDELARNA MED LISTTÄCKNING JÄMFÖRT MED METALLTAK:
  • Reducerade kostnader
  • Kortare monteringstid
  • Mindre krävande för strukturen
  • Lägre vikt
  • Mindre underhåll
Hittar du inte vad du söker?

Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig gärna!