Skip to main content

Vi är auktoriserade av både Sveriges Takentreprenörer och våra leverantörer.

Med mer än 30 års erfarenhet är vi äkta tätskiktsproffs

BRA HQ2

BRA HQ2
Röda Sten

På uppdrag för BRA Bygg utför Wicote taktäckning med papp på tak och terrasser på HQ2

BRA bygger nytt huvudkontor vid Röda Sten i Göteborg med ett imponerande läge och arkitektur. Färdigställande planeras under hösten 2024.

På Banehagsgatan vid Röda Sten i Göteborg har bygget av BRA-koncernens nya huvudkontor påbörjats – ett unikt projekt där man får möjligheten att bygga i egenregi för eget bruk. Projektet omfattar kontor i fyra plan med en totalarea på omkring 2000 kvm.

Här är läget helt avgörande. Tomten är belägen intill Älvsborgsbrons södra fäste, vilket ger en fantastisk utsikt över Göta Älvs inlopp och det pulserande stadslivet längs kajen. I direkt närhet till kontoret finns även natursköna promenadstråk. Arkitekturen och materialvalen på byggnaden är noggrant utformade för att harmonisera med den omgivande miljön och smälta in i landskapet.

- Vårt nya huvudkontor kommer att bli en byggnad med hög arkitektonisk kvalitet, som inte bara symboliserar BRA:s kreativitet och kompetens, utan också en inspirerande plats för gemenskap och samarbete, säger Magnus Riemer, Koncernchef på BRA AB.

Byggnaden präglas av unika detaljlösningar. Byggnadens huvudvolym är svept i mustigt rödbrunt tegel och sätts därmed i dialog med det intilliggande Sockerbrukets brokiga bebyggelse. En utskjutande glasdel bryter skarpt av och ger byggnaden ett modigt och samtida utseende, med stark anknytning till läget.

Arbetet påbörjades i augusti 2023 och förväntas vara färdigställt under hösten 2024, då BRA flyttar från sitt nuvarande huvudkontor i Mölndal.

BRA HQ2

Projekttyp: Kontor
Byggstart: 2023 Q3
Plats: Röda Sten
Kund: BRA
Arkitekt: Arkitektbyrån Design


Publicerad

av

Lars Rambäck

Lars Rambäck

Projektledare
+46 (0)70-395 55 55
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
BRA HQ2