Idrottshögskolans I Göteborg med sitt fina, grönskande tak
  • Kville saluhall med fint, grönt tak
  • Lindholmen Science Park med böljande, grönskande tak
  • Anläggning av grönskande tak på Liseberg
  • Ett grön tak på Lisebergs nöjespark

Gröna tak

Ett platt tak kan förvandlas till en fantastisk plats för avkoppling och rekreation. Att använda ett garagetak som trädgård och uteplats är en utmärkt idé. Gröna tak i storstäder och industriområden kan förgylla upplevelsen både för gästerna på en restaurang och för personalen i ett kontorshus.

Möjligheterna att optimera platta tak och skapa en tilltalande miljö är många. Vare sig du väljer pallar eller trall, vill plantera buskar och träd eller anlägga en damm med fiskar så är det inga problem så länge underlaget är det rätta. Du kan skapa din egen lustgård direkt under himlen. Gröna växter tar dessutom hand om koldioxid och producerar syre. Det innebär en miljöinsats som gör luften i städer och industriområden bättre.

Wicote lägger grunden

Oavsett hur utformningen blir gäller det att skydda underliggande konstruktion till 100 procent. Vi använder endast material som är väl anpassade till växtlighet och som tål mekanisk nötning.

 

Wicote monterar vattenavskiljande membran - duk, asfaltmassa eller papp - allt efter förutsättningarna på ditt yttertak och med hänsyn till hur terrassen kommer att utformas. Det ger resultat som håller dig och den underliggande verksamheten på den säkra sidan.

Besök vår leverantör av Sedumtak för inspiration: Vegtech.

Se Våra referenser

Bild länkar vidare till referensbilder för papptak
Bild länkar vidare till referenser för terrasser
Bild länkar vidare till referensbilder för P-däck
Bild länkar vidare till referensbilder för pool